basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

På puben? - Lukta inte honor i rumpan.

Publicerad 2014-09-26 20:47:21 i Allmänt,


Är ju bartender och jobbar lite då och då på Uppsalas största studentpub. Mitt jobb är att tillhandahålla berusningsmedel till alla människor som vill och kan bevisa att de är inskrivna på Uppsala Universitet.
 
Jag serverar alltså alkohol till någon sorts intellektuell elit i Sverige. Människor som valt att viga sina bästa år åt att förfina sina intellekt. Civilingengörer, filosofer, matematiker, poeter, alla dricker öl under mitt tak. Det är en ganska skruvad tanke egentligen. Med det som är mest skruvat, är vad som händer efter fem öl. Ett rum fyllt av explosiv potential förvandlas till ett halvrisigt avsnitt av Paradise Hotel. Jag kan summera min erfarenhet som bartender med en mening: wtf guys, srsly?

Är det svårt att vara lite anständig? Jag ser tjejer som försöker tränga sig till baren med rådjursögon och bröst. Jag ser killar som försöker vara dryga (charmiga?) och skaffa hemsläp och jag hör hundratals djupgående analyser av smskonversationer med det motsatta könet. Yo? Är syftet med att gå till en pub att irra runt och lukta honor i rumpan? Eller kanske nojja och överanalysera saker i det förgångna? Finns det inte bättre sätt man kan spendera sina fredagskvällar?
 
Är du en av dessa snubbar och snubbinnor? Ta det lugnt och chilla. Man vinner ingenting på att komma till en pub bara för att bli full eller för att imponera på någon klasskamrat. Lämna allt bagage vid dörren. Sätt dig ned vid ett bord, skratta och se dina vänner i ögonen. Jag kommer med ölen. Jag lovar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela