basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

Tillbaka på skolgården

Publicerad 2014-03-19 23:49:25 i Allmänt, Allvarligt talat, texter,

Ni vet känslan när man besöker sin gamla skolgård? När man upptäcker att buskarna man sprang runt som liten var mycket större och betydelsefullare förr?

Jag är hemma i Lycksele nu. Det känns precis så. Som en miniatyrstad jag en gång sprang runt i. Dockhus. Intriger. Det har bara gått tre månader sen jag flyttade. Alla hus står kvar men ändå är inget sig likt. 

Sakta suddas staden ut. Det luktar annorlunda hemma. Avstånden mellan husen har blivit kortare och ansiktsdragen på människorna som går förbi har blivit mindre tydliga. Det som en gång var en stor skolgård är nu bara ett par minnesbilder av gungor och staket.

Det är så här det är och så här det kommer att förbli. Det finns inget annat att göra än att konstatera att saker förändras, och jag med dem.

Tisdag - telefonmoments

Publicerad 2014-03-18 01:39:07 i Allmänt,

"Jag är på hemkö- oj där står det massa  colaflaskor. Extrapris. Gud vad obehagliga de ser ut. De stirrar på mig. Usch. Nej. Jag går och köper mjöl- nämen vilken söt liten flaska med blåbärsjuice. Hela 499 blåbär i flaskan. Denna kan jag ju inte köpa. Kan ju inte ha svettiga träningskläder och dricka något så fint. åh. Nej. Den går inte in i automaten igen.."

"Du kanske ska ställa den där vid colaflaskorna?"

"Va? Nej. Nej nej. Där kan den inte stå. Vid dom obehagliga typerna. Nej Gud nej."

Det är jobbigt när ord inte kan göra känslor rättvisa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela