basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

Carpe diem, carpe Jugulum

Publicerad 2014-04-15 01:52:00 i Allmänt,

Carpe diem är ett låneuttryck från latin som betyder "fånga dagen". Uttrycket används frekvent av människor som röker Marlabo, ser på sexan och tycker det är fyndigt med texter som "Bossy Bitch" tryckta på rosa Fleecetröjor.
 
Hur mycket folk ändå har våldfört sig på det gamla ordspråket finns det ändå en poäng med det, även om de allra flesta inte förstår den sanna innebörden av frasen.
 
Dagen är ett väsen, precis som språket.
Hon lever, andas och springer när du försöker fånga henne. 
 
Hon är den vackraste av nymfer, dotter till en Fenix och en skogsnymf. Varje morgon så dansar hon, varje natt så dör hon. Hon är den mest förföriska varelse på denna jord. Varje dag försöker hon med list och charm locka dig in i förtretet. Det är hennes lena stämma som viskar åt dig att trycka på snoozeknappen en extra gång. Det är hon som ler åt dig och påminner dig om att du inte kollat ditt instagramflöde på sju minuter. Hon är den som ser dig i ögonen och smeker din hals och din kind. Hon vad exakt du vill ha. Hon vet, att när du mjuknar och böjer dig fram för att ge henne en kyss så kommer hon kunna greppa tag om din hals och suga ur all näring och energi du har i kroppen.
 
Ge inte folk rådet att fånga dagen hit och dit. Dagen låter sig inte fångas. Det krävs mod för att ens våga gå upp i kamp mot henne. Varje dag så måste du komma på nya strategier för att överlista henne. Ty varje dag har hon en ny plan för dig. Hon kommer vara skoningslös och bryta ner dig och ditt psyke om och igen. Hon är listig. Om du har mod och lägger ned själ och hjärta så kan du, om du har tur, vinna kampen lite oftare. 
 
Lyssna på mig. Gå inte runt med illusionen om att du ska fånga dagen. Det är fel. När hon böjer sig fram för att bli kysst ska du inte omfamna henne. Du ska greppa henne runt halsen och visa att du inte är någon som låter sig utsugas av livet.
 
Carpe Jugulum

Kommentarer

Postat av: Rebecca

Publicerad 2014-04-15 11:48:31

Bästa jag läst på länge

Svar: Tack ::)
Sebastian Eriksson

Postat av: Sofia

Publicerad 2014-04-15 20:42:03

"Varje morgon så dansar hon, varje natt så dör hon."
Himla fint.

Postat av: Lovisa

Publicerad 2014-04-16 08:06:32

Apropå carpe diem är nog det mest motbjudande nyord jag hört på länge verbet "karpa" (carpa? Etter värre). "Vi satt i soffan och karpade", "nu ska jag ställa mig i solen och karpa lite", "Ska vi gå hem till mig och karpa dagen?".

Eller vad tycker du om den här, Sebastian: "Jag tänkte lyxa till det lite och bara karpa en stund."


Svar: Hahahaha aa fyy fan alltså
Sebastian Eriksson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela