basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

Angående tentamen - Klippkort

Publicerad 2014-04-06 23:50:54 i Allmänt,

Jag har tentamen i svensk språkhistoria imorgon bitti. Jag är rätt oförberedd alltså. Anledningen: Jo jag är kär.

Detta med att vara kär borde vara en diagnos som allt annat. Det borde finnas statliga lösningar för oss som lider av detta. Mitt förslag är följande: Alla som blir kära går till ungdomsmottagningen och tilldelas ett klippkort. Klippkortet ger dig möjligheten att få fem helt oifrågasättningsbara ursäkter.

Exempel: Du ska hem. Du och din partner pussas lite för länge i dörren, när du går ut så inser du att du kommer missa bussen. AJ FAN! Vad ska du göra? Jo. Du ringer bussbolaget, säger drömande och lite dreglande "Ja ä käääääär. Vänta på miggggg". Så stannar bussen och väntar på dig i de två extra minuterna det tar för dig att gå. På bussen så stämplar chaffisen ditt "kär-kort" och BAM. Du kommer inte sent.
Kärkortet skulle revolutionera sverige. Jag menar, nog föds det för lite barn? Är det inte värt lite extra börda för samhället om vi får vara lite kära hur som helst? Folkhälsan, nativiteten och i det långa loppet ekonomin vinner ju på detta. ALLA Politiska partier vinner helt enkelt. Vad finns det att förlora?
 

 
Imorgon kommer jag dock inte kunna använda kärkortet. Vilket suger.

Ps. Så här ligger det till med tentamen. Jag har en översikt av språkhistorian. Men jag är inte så sjukt intresserad av den. Jag skulle kunna berätta för fölk hur Gustav Vasa kastade ut danskan ur språket. Men avancerade grejer? Njah. Kan visa vad jag inte kan. -  Kolla bara här hur min lärare svarade på en snubbes fråga:

Hej! Som vi har kommit fram till på lektionen (som du förhoppningsvis varit med på) är ha eller hava ett svagt verb: ha (från hava) -- hade (från havde) -- haft (från hafþer/havaþer > havt > haft). Motivation: det dentala suffixet i preteritumformen är med + avsaknaden av avljud, d.v.s. vokalväxlingen, som karaktäriserar starka verb. Det f som finns i perfekt participet har en historisk förklaring: det har sitt ursprung i det v som tillhörde stammen förut och som man kunde se i alla former i verbets tema.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela