basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

"Sebastian har kräkts på datorskärmen... Igen"

Publicerad 2014-04-22 12:56:49 i Allmänt,


Ernest Hemingway sade en gång att skriva är att blöda. Det stämmer ju, typ. Skrivandet är ett hantverk, och man tappar ju upp några droppar av sin själ för att sedan hälla ned det i soppan man skapar. Men det är knappast en så vacker process som många vill att det ska vara.

Att skriva är att kräkas. Ett inneboende tryck av meningar och ord som måste formuleras, som växer inom en till den punkt att man inte längre kan hålla dem inne. När man kommer till tangentbordet så blöder man inte. Man kräks över hela skärmen. Det blir en jävla röra av ord och bokstäver. Sen måste man torka upp det. Putsa skärmen och hoppas att man kan gå rakryggad från upplevelsen.
 
 

visdomsord och sånt

Publicerad 2014-04-22 01:11:15 i Allmänt,

Ni vet att det ibland fastnar fraser och meningar i hjärnan? Ofta är det bara negativt nonsens. Sårande ord, konstiga ord eller kanske det där som du sade fel på förra lektionen. 

Jag (och säkert du också) spenderar för mycket tid på att låta små tankefragment studsa i huvudet. Det tär på själen. 

Det finns en annan typ av tourettes man kan ha i hjärnan. Sådana ord och fraser man hänger upp sina känslor på när det blir tungt eller när det går bra. Ord som gör en starkare.

Jag tror att det är viktigt att ha sådana fraser. Det funkar i alla fall för mig när jag behöver få fokus i livet. 

Här är mina fraser ord och tankehangups, med kommentarer.

"We are what we repeatedly do, excellence then, is not an act, but a Habit" - denna jävel är lång. Den kan jag inte projicera fram i hjärnan när jag håller på att göra något. Men jag har den på väggen och jag tittar på den ibland. Ikväll städade jag till exempel innan jag lade mig. En bra vana som jag mår bra av och försöker stärka. Aristoteles skulle varit stolt.

"Två till" När jag tränar. Detta leder ofta till att jag överanstränger mig och får ont. Men "man blir inte bäst av att ge upp"

"Jag är en sådan som gör saker ordentligt" vem är jag? Vem är jag? Hela tonåren gick ut på att komma fram till att det inte går att ge ett exakt svar på den frågan. Men jag är och vill vara någon som gör saker ordentligt. Så det är bara att bita ihop när diskberget växer.

"Ge det tjugo minuter" när jag är stressad och hjärnan drar iväg åt alla jordens olika håll så biter jag ihop, fokuserar på något enkelt och tvingar mig själv göra det i tjugo minuter. Efter det går jag på moln. Poff.

"Jag duger precis som jag är" wow. Denna är cheesy. Men verkligen. Hallåeh. Är jag den enda i hela världen som försöker bli bäst på allt jag gör eller? Ibland (mycket sällan) så får man ändå chilla några minuter. Speciellt när man kollat på trettiosex olika Youtube-klipp på hur man effektivast kokar pasta.


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela