basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

Min kompis morsa

Publicerad 2013-01-31 23:09:00 i Allmänt,

 
 
Var hos min kompis.
Jag och hela hennes familj satt runt matbordet.
Hennes morsa säger:

"Ja, jag har sagt åt min son att han om han ska testa snus så ska jag vara med"
"Jaha, ska du ta med filmkameran då? Det vore ett utmärkt bidrag till familjealbumet."  Svarade jag.
"Jaha hur så?"
"Jo, det vore minnesvärt att se honom grön i ansiktet"

Då tittade mamman menande på mig och sade "Haha Sebastian jag var ironisk. Gillar du ironi eller?"
Hela familjen började garva något sorts sitcom-7thheavenskratt åt hennes spetsfyndiga kommentar.

Jag kunde bara stirra.

JAG BRY MIG INT'

Publicerad 2013-01-29 21:42:00 i Allmänt,

 Aftonbladets kommentarsfält är fullt med folk som delar med sig av sina åsikter. Jag brukar föreställa mig de ofta extremt banala debatterna (snarare åsiktsslungningarna) som penisfäktningar. Oavsett hur debatterna slutar så är inga åsikter förändrade. Det enda som blir uträttat är att någon fått en utlösning genom att trycka sitt trubbiga instrument mot någon annans kropp.
 
 
Vi lever i ett individualistiskt samhälle där vi ständigt blir intalade att vi ska gå våra egna vägar och fatta våra egna beslut. Vi inpräntar i våra barn att de har rätt till sina egna åsikter och att de har rätt att uttrycka dem fritt. Är jag den enda som är trött på allt jävla tjat? Ju mer jag exponeras för självgoda åsiktsförklaringar desto mer överväger jag att flytta till Nordkorea.
 
Oavsett hur lite självförtroende och självkänsla någon har så verkar fundamentet i många människors självbild vara att de har rätt till en åsikt. Om man inte har någoting att tillföra så kan man åtminstone säga sin åsikt. Denna märkliga hangup verkar stärka många i diskussioner och de har ju trots allt rätt. Det är omöjligt att beröva någon rätten till att ha en åsikt. Man kan turligt nog inte borra sig in i folks hjärnor och skära bort oönskat material.

Jag stöter ofta på människor som försöker brilijera med sina intetsägande åsikter. Missförstå mig inte nu, varken jag eller någon annan försöker ta ifrån människor rätten till sina åsikter. Det bisarra ligger i hur vissa människor använder sin åsiktsfrihet som triumfkort. Vem fan orkar engagera sig i all smörja som vissa tar för givet att man ska bry sig om? Gratulerar, du har lyckats skapa dig en åsikt. Jag är inte intresserad av att höra den.

- "Jag tycker faktiskt att du gjorde fel när du gjorde slut med henne, jag tycker faktiskt att du borde ha blablbablabla för att bla bla bla"
- "Okej"
- "Vadå okej? Får jag inte ha en åsikt eller? Jag har faktiskt rätt att tycka vad jag vill."
- "Ja, det får du."
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela