basenbloggar

Jag har sett allt på internet.

Vikarierant

Publicerad 2012-05-25 12:33:03 i I mitt huvud,

 

Nu kom det. Igen. Ett sådant minne av en konversation jag förde i mitt huvud. Ni förstår, i min värld så utspelar sig konversationer lite annorlunda än hur de egentligen ter sig. Här har vi ett exempel från när vi hade en Engelsk-vikarie:

"Oh, Irish English is the most sexy accent, isn't it? ;)"
"...*mummel*"

Så här utspelade sig hennes del av samtalet i mitt huvud:

- "Oh I really need to enhance the cool-substitute-teacher-role I just created for myself, so I am going to mention sex as often as I can because today's youth totally loves sex. And if they love sex, they will love me. Oh. Please love me."

 

Och så här svarade jag, i mitt huvud förstås:

Läs detta stycke med Salvador Dali i åtanke. Jag hade samma ansiktsuttryck som honom, jag släppte aldrig ögonkontakten.

-
"Jååååhå, så unga fröken vikarie anspelar på sex för tredje gången på fem minuter. Avser ni att imponera på oss genom att nämna ordet sex under flertalet tillfällen? Anser ni att det är imponerande?
Ni målar in er själva i ett hörn fröken. Antingen så har ni den felaktiga bilden att vi elever är så sexuellt undernärda. Så vi skulle imponeras av det olämpliga språk som ni så godtyckligt kastar ur er, eller så anser ni själv att det är så spännande att kasta ur er kaskader av olämpligheter mot en grupp ungdomar så att ni själva avslöjar mer än nödvändigt om den öken ni kallar er sexualitet.
Hoppas ni får en trevlig afton med Hugh Grant, en teddybjörn och lite choklad. God dag."

Sedan lämnade jag värdigt rummet.

Kommentarer

Postat av: Runar

Publicerad 2012-05-25 20:24:15

Sällar du dig till skaran som enerverar sig över lägre stående människor som i tron att de innehar en kognitiv överlägsenhet över en grupp, som enligt deras inrotade vanföreställningar ska vara dummare än de själva?I sådana fall tycker jag att vi skall bilda en förening, förslagsvis skall den heta följande: Vi som genomskådar och har en,eget uppskattad, högre intellektuell förmåga än de som till vardags handlar i tron att de är smartare än gemene man.Föreningen kommer självfallet att anordna middagar där det i sann Gudrun Schyman-anda ska drickas rödvin och äta någon maträtt som är mer vänster än mosbricka.Punkter att behandla på dagordningen:

1. Obligat ömkan över hur samhället är funtat

2. Kultur, brett ämne som ingen normal människa tycker är intressant, dock ett utmärkt ämne som man endast genom banala kunskaper i, kan verkar bildad. Strindberg, Almodóvars filmografi och ryktet att Dostojevskijs hjärna vägde 2,3 kilogram känns som bra punkter att ta upp

3. Ett parti fia med knuff

Postat av: Basen

Publicerad 2012-05-26 02:10:19

Hej Judas. Jag hörde att du bytt nick. Det är klokt.Ja, jag är på att bilda en sådan förening. Om vi byter ut rödvinet och banaliteter som kultur (Vem vill dela undermänniskornas sätt att kanalisera sin kreativitet) mot inbördes beundran och konjak.

Konjak är förövrigt en högkulturell dryck.Jag tror bestämt att det är destillerat vin från Konjaksområdet i Frankrike, och om det inte är det så struntar jag fullständigt i den korrekta varianten eftersom andras världsbild helt enkelt är för banal för mig. Ty vad spelar det för roll i det stora hela att en druva är jäst på si eller så vis när man uppnår ett rus av både den höga alkoholhalten och den höga prettograden i dyr alkohol?Tillbaka till ämnet så vill jag som sagt vara med i skapandet av en sådan förening. Det skulle vara ett sant nöje att sitta och snurra dyr alkohol och fnysa åt dagliga observationer med likasinnade.Idag till exempel så har jag inmundigat diverse rusdrycker med några sköna lirare i mjukiskläder. På en Fredagskväll. På en fest.Jag tyckte det i och för sig var härligt men ändock saknade jag en viss högfärdighet och människor som tvångsmässigt försöker smyga in sina bedrifter i vardagliga samtal.Ha en fortsatt god afton Runar.

Frid vare med dig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela